www.vivi

Sose nézd le mást,ha nem tetszik akkor mond meg neki,de sose mondj a háta mögött olyanokat róla amit ő nem tud vagy nem is igaz...!!!!!!!!!!!!!!!!44

Finom Mézeskalács

 

25 dkg mézet és 5 dkg vajat langyosíts meg!

Egy másik edénybe tegyél 3 egész tojást, 10 dkg porcukrot, 1 evőkanál fahéjat, 1 kávéskanál szegfűszeget, 2 dkg szalalkálit. Turmix-géppel jól dolgozd össze, majd öntsd bele a langyos mézbe! Újból dolgozd össze, majd gyúrj bele kézzel 60 dkg sima lisztet!

Takard le és pihentesd szobahőmérsékleten egy napig.

Nyújtsd kb. 2-4 mm vékonyra, formázd, tedd alumínium-fóliával bélelt sütőlemezre!

Tetejét felvert egész tojással kend be, sütés előtt vagy sütés után, hogy fényes legyen!

Forró sütőben süsd mogyoróbarnára! (kb. 4 perc)

 

Díszítő cukormáz

 

1 tojás fehérjéhez annyi jól átszitált porcukrot rakjál, hogy összekavarva igen sűrű legyen! (Habverővel nem szabad verni!)

Kanállal rakd kicsi nylonzacskóba, pici lyukat vágj a sarkára és mint a ceruzával, rajzolhat vele.

Praktikus tanácsok

A tészta gyúrása:
Feldolgozás előtt 24 órával el kell készíteni, de lehet 1-2 héttel hamarabb is.
Nem szabad hűtőbe tenni sem a tésztát, sem a díszítő anyagot!

A tészta a liszt belegyúrása után is ragadós, ezért csak egy kézzel gyúrjuk, a másik kezünkkel életlen kés segítségével letakaríthatjuk az anyagot.
24 óra elkeltével lesz a tészta megfelelő keménységű.

Ha házikót, vagy más formához "építő elemeket" készítünk, érdemesebb egy kicsivel keményebb tésztát gyúrni.

A tészta nyújtása:

2-3-4 mm vastagra nyújtsuk! A teljes adagból mindig csak egy szeletnyit nyújtunk, hogy elférjen a deszkán. Először mindkét oldalát lisztezzük, később csak az alját, hogy csúszkáljon a deszkán. A díszdoboz tetejét mindig vékonyabbra nyújtsuk - szinte áttetsző legyen.

Formázás:

Szaggatóval, derelyevágóval, késsel, ollóval. A nagyobb darabokat sütőlapon érdemes kivágni. A darabokból lazán egymásra nyomott részek sütéskor összeállnak.

A készre sütött tészta lezárt fóliában sokáig eláll. Ha kiszárad, akkor dobozba rakva egy kistálban vizet mellé helyezve felpuhul. A vívízbe lehet egy kis fahéjat és szegfűszeget rakni.

Díszítés:

Nagyobb felület befedésére hígabb mázat készítünk, így az szétfolyik, elterül, sütőben gyorsabban szárad.

 

 

 

Mirinda szelet recept

Tésztához:

6 tojás,

4 evőkanál liszt,

4 evőkanál kristálycukor,

2 evőkanál kakaópor,

1 csomag sütőpor,

1 dl étolaj

Krémhez:

25 dkg margarin,

20 dkg porcukor,

25 dkg túró

Mázhoz:

2 csomag vaníliás pudingpor,

7 dl szénsavas narancslé (mirinda)

Elkészítés:
A hozzávalókból téglalap alakú tésztát sütünk, sütőpapírral kibélelt tepsiben.
A krémhez valókat habosra keverjük, és a kihűlt tésztára kenjük. A narancsmázhoz valókat összefőzzük. Mikor langyosra hűlt, a süti tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük és tálalás előtt rombusz alakúra szeleteljük.

Tanácsok:
Nagyon finom, érdekes ízhatású sütemény

 

 

PALACSINTA

Hozzávalók:

  • 20 dkg liszt (1 púpos evőkanál=2 dkg)
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • 1 csipet só
  • 3/4 dl olaj

Elkészítés

Egyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő, ami kisül a tésztából!

Megjegyzés

A legtökéletesebb palacsintarecept... Sok kísérletezgetés eredménye!

 

 

Jégkrém

Valójában minden krémes fagylaltot jégkrémnek is nevezhetünk, de jégkrém alatt mi a pálcás, azaz nyalókás változatot értjük, amely persze a gyerekek kedvenc nyári édessége. A fagylaltok közül talán a legegyszerűbb az elkészítése, se fagyi gép, se krémek előfőzése nem szükséges hozzá. Íme néhány tipp és tuti jégkrém recept..

Jégkrém tippek

  • A jégkrém általában gyümölcsléből és vagy gyümölcs-püréből  készül. A fagyasztott gyümölcslé vagy püré azonban nem olyan édes, mint a langyos, így fontos, hogy fagyasztás előtt alaposan édesítsük -  ez lehet cukor, méz, juharszirup, agavészirup.
  • Akármilyen bolti vagy házilag préselt gyümölcsléből nagyon egyszerűen készíthetünk gyors jégkrémet – öntsük a formákba, és tegyük a fagyasztóba (ha a gyümölcslé cukormentes,  éde


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 9
Tegnapi: 3
Heti: 16
Havi: 82
Össz.: 24 935

Látogatottság növelés
Oldal: sutemenyreceptek
www.vivi - © 2008 - 2024 - default.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat